Bankok


vissza

Magyar Cetelem Bank Zrt.

Alapítás éve: 1996


Cím: H-1062 Budapest, Teréz krt. 55–57.


Tel.: (+36 1) 458 6070


Fax: (+36 1) 225 2200


Honlap:
www.cetelem.hu


E-mail:
cetelem@cetelem.hu


Elnök-vezérigazgató: Vincent Ollivier


FŐBB TEVÉKENYSÉGI KÖRÖK

áruhitel, hitelkártya, személyi- és ingatlanfelújítási kölcsön nyújtása


KIEMELT SZOLGÁLTATÁSOK

CETELEM HITELKÁRTYA
Cetelem hitelkártyájával – a hirdetményben foglalt feltételek teljesülése esetén – kamatmentesen vásárolhat! Abban az esetben, ha a fizetési határidő napjáig (esedékesség) a megelőző időszak vásárlásainak teljes összegét visszafizeti, akkor vásárlásra felhasznált összeg kamatmentes és tranzakciós költség sem terheli. Így akár 45 napig kamatmentesen használhatja a bank pénzét. A kamatmentes időszak hossza attól függ, hogy a hónap melyik napján vásárol.


Bővebben

ÁRUHITEL
Áruhitellel Ön szerződött partnereink üzleteiben vásárolhat. Legyen szó tévéről, számítógépről, hűtőről, betonkeverőről, kanapéról, pozitív hitelbírálat esetén a kiválasztott árut azonnal hazaviheti, ezt követően kell törlesztenie az előre meghatározott havi törlesztőrészletekkel. Az áruhitel forint alapú, fix kamatozású hitel, így a törlesztőrészlete garantáltan nem változik a futamidő alatt.


Bővebben

SZEMÉLYI KÖLCSÖN
A Cetelem forint alapú személyi kölcsön szabad felhasználású hitel, amellyel számos tervét megvalósíthatja ingatlan fedezet és kezes nélkül, legyen az akár lakásfelújítás és -berendezés, új vagy használt autó, családi esemény vagy utazás. Online hiteligénylés esetén a Cetelem hitelkalkulátor segítségével könnyedén megtalálhatja az Önnek megfelelő hitelösszeget és hozzá egy biztonsággal vállalható havi törlesztőrészletet. A hiteligénylési űrlap kitöltésével pedig pár perc alatt kockázat és költségek nélkül pontos információt kaphat hitelképességéről is.


Bővebben

TÖRTÉNET

A Magyar Cetelem Bank Zrt. 1996 óta van jelen Magyarországon. Alapítója, és egyben 100%-os tulajdonosa a francia Cetelem S.A., amely közel 50 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik a fogyasztási hitelezés területén. 1999-óta a BNP Paribas csoport tagja, amely az euró-zóna második legnagyobb pénzügyi csoportja, valamint a világ első 8 legnagyobb pénzügyi csoportjának egyike.

A BNP Paribas két leányvállalata, a fogyasztási hitelezésben piacvezető Cetelem és a jelzálog finanszírozási specialista UCB 2008-tól új üzletágként, Personal Finance néven folytatja működését nemzetközi szinten. A BNP Paribas Personal Finance 4 kontinens több mint 30 országában csaknem 16 000 munkavállalójával Franciaországban és Európában piacvezető pénzintézet a fogyasztási hitelek piacán.

A Magyar Cetelem tevékenysége a lakossági fogyasztási hitelezési tevékenységre specializálódott, a tartós fogyasztási cikkek szinte teljes skálájára nyújtva áruvásárlási kölcsönt. A hazai piaci sajátosságokhoz képest új, ügyfélcentrikus szemléletű és a modern technikai eszközöket alkalmazó, ugyanakkor konzervatív kockázatkezelést megvalósító rugalmas, egyúttal felelős hitelezési politikája által az áruhitelezés területén piacvezető szerepet tölt be.

A Cetelem nagy hangsúlyt fektet a minőségi és biztonsági követelményekre, különös tekintettel a felelős hitelezés alapelveire. A fenntartható fejlődés elkötelezett híveként fokozatosan beépíti a környezetvédelmi szemléletmódot vállalati kultúrájába és üzleti tevékenységébe.

2010 óta a Magyar Cetelem Bank minden Cetelem hitelkártyával végzett vásárlási tranzakció után 10 forintot faültetésre fordít. 2010-ben a WWF Magyarország szakmai segítségével fákat ültetett, 2011-ben pedig útjára indította a Cetelem Zöldsuli Programot, melynek keretében azóta már 20 magyarországi általános iskola vált zöldebbé.


TEVÉKENYSÉG

A Magyar Cetelem Bank 1997 októberében kezdte meg tevékenységét. 2003. január 1-jétől teljes körű banki pénzügyi szolgáltatási jogosultsággal rendelkezik.

A bank a lakossági fogyasztási hitelezési tevékenységre specializálódott, a tartós fogyasztási cikkek szinte teljes skálájára nyújtva áruvásárlási hitelt. A hazai piaci sajátosságokhoz képest új, ügyfélcentrikus szemléletű és a modern technikai eszközöket alkalmazó, ugyanakkor konzervatív kockázatkezelést megvalósító hitelezési politikája által a hazai piacon meghatározó szerepet tölt be.

1999-ben vezette be hitelkártya termékét. A MasterCard Europe nemzetközi kártyatársasághoz történő csatlakozással 2003 áprilisától a bank belföldi, MasterCard Electronic kártyákat, majd 2007-től nemzetközi MasterCard Standard kártyát bocsát ki. 2006 decemberében bevezette a biztonságos internetes használatra szolgáló virtuális kártyát. Új, kapcsolódó szolgáltatásként pedig elindította az sms-ben történő kártyaaktiválást, illetve a folyószámlára történő átutalást. Utóbbi szolgáltatás az interneten is elérhető.

A bank a személyi kölcsön termékkel 2000 májusától van jelen a piacon.

2006-ban elsőként valósította meg a személyi hitel interneten történő igénylésének lehetőségét, fontosnak tartva azt, hogy kényelmes és korszerű megoldást biztosítson az internetes hozzáféréssel rendelkező ügyfeleinek.

A bank 2010. negyedik negyedévében a magyar piacon egyedülálló új on-line áruhitel szolgáltatást vezetett be, ami teljes körű internetes hitelügyintézést biztosít ügyfelei számára. Az on-line alkalmazások jelentős mértékben egyszerűsítik az igénylés és a bírálat folyamatát. Az elemzést végző informatikai rendszer, a Cetelem hagyományosan felelős hitelezési politikájának megfelelően, on-line igénylés esetén is komplex hitelképességi bírálatot alkalmaz, nem csupán ügyfelei igényeit, de lehetőségeit is szem előtt tartva.

A bank általános célja a korszerű szemléletű, ügyfélközpontú, modern technikai eszközökkel támogatott lakossági fogyasztási hitelezés folyamatos fejlesztése, ezáltal a piacvezető szerep megtartása, miközben az elmúlt évekhez hasonlóan, a hitelintézet a jövőben is nagy hangsúlyt helyez a minőségi és biztonsági követelményekre.


VEZETŐ MUNKATÁRSAK

Elnök-vezérigazgató: Vincent Ollivier
Pénzügyi vezérigazgató-helyettes: Szabó Péter

IGAZGATÓSÁG

Vincent Ollivier
Szabó Péter
Balázs Péter

FELÜGYELŐBIZOTTSÁG

CHARLES MCARTHUR
Nesrin Gonin
Isabelle Perret-Noto
Didier Mahout